Baccarat Spelen

Baccarat is een kaartspel dat zeer waarschijnlijk afkomstig is uit Italië. Het spel is vervolgens als eerst gebruikt in Frankrijk gedurende de 15e eeuw. Het spel heeft meerdere versies, waarvan punto banco en baccarat chemin de fer de bekendste zijn. In Europa is vooral het punto banco bekend en wordt dit ook veelvuldig gespeeld.Hoe werkt het spel?

De naam van het spel baccarat chemin de fer, de versie waar we het nu vooral over gaan hebben, heeft een mooie oorsprong. De naam betekent namelijk spoorweg. Dit komt omdat de bankhouder, ook wel dealer genoemd, na ieder door de bank verloren spel gewijzigd wordt. De speler die links van degene zit die op dat moment bankhouder is, wordt dan de nieuwe bankhouder.

Het baccaratspel wordt gespeeld met meerdere pakken kaarten. Vaak wordt gebruik gemaakt van 6 pakken, waardoor er in totaal 312 speelkaarten in het spel aanwezig zijn. Daarna moeten ze uit een slof getrokken worden. Als de kaarten geschud zijn, dan wordt de bank verkocht aan de hoogste bieder.

De eerste bank is degene met het hoogste geboden bedrag, waarna andere spelers tegen dit bedrag op kunnen bieden. Vervolgens worden de inzetten geplaatst totdat het totaal van alle inzetten gelijk is geworden aan het totale kapitaal van de bank. De inzetten kunnen hierbij lager zijn dan het totaal van de bank, maar mogen nooit hoger zijn dan de bank.

Ook heeft elke speler de optie om ‘Banco’ te zeggen waarmee deze aangeeft alleen tegen de bank te willen spelen. Wel geldt hierbij dat er gespeeld wordt voor het gehele geldende bedrag. Als de inzetten zijn gezet, dan deelt de bank vier kaarten. Eerst een kaart aan de spelers, dan aan zichzelf, dan weer aan de spelers en tenslotte nog weer aan zichzelf. Vervolgens zal de speler met de hoogste inzet, of de speler die de banco is in het spel de kaarten oprapen voor de spelers. De banco vertegenwoordigt in het spel de spelers en hij kiest er dus ook voor om de hand te spelen.

Wat is het doel van het spel?

Bij het baccaratspel gaat het erom dat u zo dicht mogelijk bij de negen komt. Hierbij zijn de figuren in het spel, zoals vrouw en heer tien punten waard. Verder is de aas een enkel punt waard en tellen de andere kaarten hun eigen aantal. Mocht u een kaart hebben met een tiental erop, dan tellen deze niet.

Nadat de kaarten zijn verdeeld, krijgt eerst de bank haar kans om de kaarten te bekijken. Heeft de bank acht of negen op de kaarten, dan dient zij de kaarten om te draaien. Mocht dit zo zijn, dan komt het spel ten einde en wordt de hand van de verschillende spelers vergeleken met de hand van de bank.

Het kan echter ook zo zijn dat de spelers een negen hebben en de bank een lager cijfer. In dat geval winnen de spelers. Als het zo is dat zowel de bank als de spelers een acht of negen hebben, dan volgt er een gelijkspel en kunt u overnieuw beginnen. Als de bank geen acht of negen heeft, dan dient deze een derde kaart te trekken. Wanneer de spelers in dit geval wel een acht of negen hebben, dan hebben deze direct gewonnen. In dat geval hoeft de bank ook geen derde kaart meer te trekken.

Dan legt de bank de kaarten open en bloot op tafel en kan deze beslissen- door te kijken naar het eigen totaal en de waarde die mogelijk op de derde kaart zal verschijnen van de spelers- of hij past of toch nog een derde kaart gaat trekken.

Vervolgens zal de bank zeggen wat haar totaal is en roept deze ‘baccarat’. De handen zullen vergeleken worden en degene die het dichtst bij negen is gekomen, wint het spel. Bij een gelijkspel zullen de inzetten blijven. Verliest de bank echter, dan verhuist de bank naar degene die links van hem zit. Als iemand niet de bank wil zijn, dan gaat de bank nog een keer naar links.

Wanneer de bank heeft gewonnen, kan deze ervoor gekozen het bedrag te behouden of te innen. Als deze het bedrag wil innen, dient de bank echter wel op te geven. Als de bank daadwerkelijk het geld wil innen, dan wordt een andere speler gevraagd om de bank over te nemen. Het kan echter ook zo zijn dat niemand dit wel. In dat geval gaat de bank automatisch naar degene die links van de vorige dealer zat.

Al met al is baccarat een ontzettend mooi karakteristieke kaartspel, wat zowel in het casino als op het internet zeer populair is. Wanneer u het wilt uitproberen, kan dit ook altijd gratis op een online goksite.