Punto Banco Online

Punto Banco wordt gespeeld tussen de bank en een speler. Het spel lijkt veel op het traditionele baccarat. Het doel van het spel bij Punto Banco is dat u moet bepalen wie de hoogste waarde heeft. U of de bank. U wint wanneer u een puntenwaarde van 9 heeft op uw kaart. Wanneer de beide kanshebbers in het spel dit hebben bereikt, dan spreekt men van een Tie. Een gelijkspel dus.

De benaming ‘Punto Banco’ bestaat als gezegd uit twee delen. De Punto is de speler en de bank is de Banco.Hoe begint u het spel?

Voordat u daadwerkelijk het spel begint, moet u meteen gokken. U moet gokken op wat u denkt dat het resultaat van het spel gaat worden. Gaat de Punto er met de grootste kaartenwaarde vandoor, of zal de Banco dat zijn. Een derde optie is kiezen voor een gelijkspel. Ook bij Punto Banco kunt u zelf beslissen wat uw inzet per ronde is. Hierbij is er vaak een minimale en een maximale inzet afgesproken. Daarna kiest u welke fiches u wilt inleggen. U beslist zelfs of u op meerdere keuzes wilt inzetten. Wel kunt u meer winst behalen met een enkele keuze. Wanneer u dit gedaan heeft, zal het spel starten.

Hoe gaat het spel in zijn werk?

Het spel begint wanneer u op delen hebt gedrukt. De bank, ook wel dealer genoemd, zal de spelers twee open kaarten aanreiken. Op uw eigen tafel kunt u de kaarten wat beter zien en kunt u zien dat de behaalde punten worden opgeteld. Dit gebeurt allemaal automatisch. De speler die met zijn kaartenwaarde het dichtst de negen benadert, wint het spel. De nummerkaarten van twee tot aan negen kennen hun eigen waarde. De aas telt als een enkel punt en de andere figuren zoals heren en vrouwen tellen als nul punten.

Hoe zit het met het aantal punten?

Als de kaarten zijn verdeeld, is de eerste stap om te kijken naar de totale waarde van de kaarten. Als de speler dan wel de bank al acht of negen punten heeft met twee kaarten, dan wordt hiervoor het woord ‘natural’ gebruikt. Wanneer deze situatie zich voordoet, mag de Punto of Banco niet nog een kaart trekken. Wanneer dit niet het geval is, dan mag er uiteraard wel een derde kaart worden gepakt. Voor een Punto gelden er hier andere regels dan voor een Banco.

Een Punto moet een derde kaart trekken bij een score van nul tot vijf punten en een Banco moet een derde kaart trekken als de Punto dit niet meer hoeft te doen. Ook de Banco moet een kaart trekken wanneer hij een hand van nul tot vijf punten heeft.

Bij Punto Banco kun je aan de zijkant van het scherm precies het wedstrijdverloop volgen. Zo kun je zien wie er wanneer gewonnen heeft, of er gelijke spelen waren en wie er voorstaat. Dit is een hulpmiddel voor uzelf zodat je kunt bepalen waar u op moet inzetten. De winst die u hiermee kunt behalen hangt af van het verschil in punten en uw eigen inzet. U kunt meer winst maken als u vol gaat voor een keuze. Bij meerdere keuzes spreidt u uw eigen winstkans.

Wanneer u het spelletje eenmaal aan het spelen bent, kan het op een gegeven moment voorkomen dat uw kaarten op zijn. De dealer zal dan ingrijpen en het spel opnieuw opstarten. U kunt dan gedurende een bepaalde tijd geen inzet doen. Wanneer het spel weer begint, zal de dealer de kaarten opnieuw schudden en kunt u opnieuw geld gaan inzetten. U kunt bovenaan zien hoe lang u de tijd heeft dat te doen.

Al met al is Punto Banco een zeer uitdagend casinospel dat vrij gemakkelijk te begrijpen is. U kunt tijdens het spel het heft in handen nemen en door de verschillende inzetmogelijkheden uw winstkansen vergroten. Mocht u het nog niet hebben geprobeerd, dan moet u dat zeker eens doen!